Dzisiaj jest 13-08-2022
szukaj
szukaj
fotoggg_(1656501409).jpgzdd4_(1645112212).jpgzdd5_(1645112212).jpgzdd2_(1645112211).jpgzdd3_(1645112211).jpg
Kierunki
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
2022-02-04

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404

resized__100x80_super1

Technik żywienia i usług gastronomicznych 343 404 – Absolwent doskonale radzi sobie z planowaniem żywienia i organizacją żywienia. Idealny zawód, dla osób interesujących się sztuką kulinarną, dający wiele możliwości, samorealizacji i rozwijania pasji. Uczeń kończący ten kierunek jest przygotowany do urządzania zakładów gastronomicznych, układania diety, sporządzania potraw zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznego ich podania i prawidłowej obsługi konsumenta. 

 

5 LETNIE TECHNIKUM

Proponowane przez szkołę przedmioty w zakresie rozszerzonym: biologia/matematyka
 
Przedmioty punktowane przy naborze: j. polski, matematyka, j. obcy nowożytny, biologia
 
W trakcie nauki w technikum zdajesz następujące kwalifikacje:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
 

Adres szkoły:

Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych w Powodowie

64-200 Wolsztyn

Tel. (68) 3843675

Fax (68) 3843838

strona www: www.zsritpowodowo.pl

e-mail: zsrpowodowo@poczta.onet.pl

 

9

 

Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie

Powodowo
64-200 Wolsztyn

tel. 68 384-36-75
tel. fax. 68 384-38-38
zsrpowodowo@poczta.onet.pl
Deklaracja dostępności

Polityka prywatności RODO

Adres elektronicznej skrzynki podawczej ESP - EPUAP:
/4135832/zsrpow

epulap


Copyright © Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia
 liczba odwiedzin: 5162550      online: 1
© 2022 MBEST