Dzisiaj jest 25-04-2024
szukaj
szukaj
zdd5_(1645112212).jpgzdd2_(1645112211).jpgzdd4_(1645112212).jpgzdd3_(1645112211).jpgfotoggg_(1656501409).jpg
Aktualności

Warsztaty dla uczniów klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych.

W czwartek 07.04.2016 klasa IV technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w warsztatach dla uczniów w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Sulechowie – Instytut Zarządzania i inżynierii Rolnej w Kalsku. Tematyką spotkania były ćwiczenia w oznaczaniu witaminy C w organizmie oraz analiza surowców i produktów fermentowanych. Uczniowie oznaczyli zawartość wit.C w swoich organizmach oraz stwierdzili jej ewentualne braki. Z krótkiej prezentacji dowiedzieli się również jak uzupełnić jej braki i jak ważną rolę pełni ona w organizmie. Następnymi ćwiczeniami były: oznaczenie zawartości alkoholu w próbkach, zmierzenie zawartości cukru w winogronach oraz wyznaczenie kwasowości wina za pomocą miareczkowania. Uczniom bardzo podobały się warsztaty, zdobyli nowe doświadczenia i wiedzę.
Kinga Pluskota


GALERIA











Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie

Powodowo
64-200 Wolsztyn

tel. 68 384-36-75
tel. fax. 68 384-38-38
zsrpowodowo@poczta.onet.pl
Deklaracja dostępności

Polityka prywatności RODO

Adres elektronicznej skrzynki podawczej ESP - EPUAP:
/4135832/zsrpow

epulap


Copyright © Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im. H. Cegielskiego w Powodowie
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia
 liczba odwiedzin: 6361674      online: 1
© 2022 MBEST