Dzisiaj jest 18-04-2024
szukaj
- Aktualności
- Szkoła
- Uczeń
- Office 365
- Rekrutacja
- Internat
- Absolwenci
- Kontakt
- Dziennik
- Kronika Filmowa
Dnia 16 listopada 2023r., jak co roku, odbyły się spotkania z uczniami klas pierwszych, które poprowadził przedstawiciel Komendy Powiatowej Policji w Wolsztynie – asp. Sztab. Pan Mariusz Klim. Tytuł spotkań - „Nieletni wobec prawa”.
W DNIU 14.11.2023r. W PARKU REKREACYJNO- SPORTOWYM FAIR PLAYCE W POZNANIU, ODBYŁ SIĘ FINAŁ MISTRZOSTW WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO W DRUŻYNOWYM BADMINTONIE DZIEWCZĄT I CHŁOPCÓW.
REPREZENTANTKI NASZEJ SZKOŁY W SKŁADZIE: AMELIA SYPNIEWSKA, IGA HOROWSKA, MARIKA USZLER ZAJĘŁY 5-6 MIEJSCE. REPREZENTANCI W SKŁADZIE: PAWEŁ MICHALEWICZ, KACPER WIECZOREK, KEWIN ŚWITAŁA ZAJĘLI 7-8 MIEJSCE.
Dnia 11 listopada 2023 roku, odbyły się wolsztyńskie obchody Narodowego Święta Niepodległości.
O godz. 8:30 odbyła się Msza św. za Ojczyznę po której m.in. przedstawiciele władz miasta, powiatu, organizacji społecznych i politycznych oraz szkół złożyli wiązanki kwiatów pod Pomnikiem Niepodległości. W obchodach uczestniczyła także delegacja oraz poczet sztandarowy naszej szkoły.
Jak co roku w naszej szkole świętowaliśmy odzyskanie niepodległości przez Polaków. W tym roku to już sto piąta rocznica wydarzeń, dzięki którym powróciliśmy na mapę Europy i mogliśmy się cieszyć własnym, suwerennym krajem. Tradycyjnie już dołączyliśmy się do akcji śpiewania hymnu państwowego o godzinie 11.11. Galowym strojem oddaliśmy cześć tym, którzy walczyli za naszą wolność. Im dziękujemy za oddanie życia za niepodległą ojczyznę. W holu szkoły przypominamy o wydarzeniach związanych z odzyskaniem niepodległości i zachęcamy do refleksji nad nimi.
Nasi uczniowie uczcili ten dzień przygotowaniem zdrowego śniadania 🥪🍎 klasa 1TŻiUG zjadła je wspólnie na zajęciach z wychowawcą 😃 a wszyscy uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przyczynili się do powstania gazetki na temat zdrowego jedzenia i gotowania 🥑🍉
Pamiętajcie zdrowe jedzenie również może być smaczne 🤤🥰
24 listopada na długiej przerwie odbędą się zabawy andrzejkowe, ciasteczka z wróżbą i inne atrakcje na holu szkoły. Zapraszamy do wzięcia udziału!!!
Dziś na zajęciach praktycznych uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowywali zakąski na zimno i ciepło. Uczniowie wykazali się dużym zaangażowaniem.
W dniach 30-31 października uczennice klasy III TŻiUG – Aleksandra Walczak, Zuzanna Tomys, Zofia Heinrich i Karolina Badach brały udział w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki 3”. Miejscem kulinarnej rywalizacji było Centrum Konferencyjno – Eventowe Smak Kariery w Warszawie.
W konkursie brało udział 12 szkół gastronomicznych z województwa wielkopolskiego. Pierwszy etap konkursowych zmagań polegał na przygotowaniu zupy i dania głównego z kurczaka wg własnej receptury, którą nasze uczennice same stworzyły.
Dziś 6 listopada, sali sesyjnej Starostwa Powiatowego w Wolsztynie odbył się finał „XXI Konkursu Wiedzy o Powiecie Wolsztyńskim – edycja samorządowa”.
Uczniowie ZSRiT w Powodowie Patryk Malcher 2TS oraz Fabian Vitkovskis 2TE zajęli wysokie III miejsce.
Nasi uczniowie mieli do pokonania 4 konkurencje, w których wykazać musieli się nie lada wiedzą i kreatywnością.
W DNIU 27.10.2023r. W HALI SPORTOWO- WIDOWISKOWEJ W TRZCIANCE, ODBYŁY SIĘ ZAWODY STREFOWE W BADMINTONIE DZIWCZĄT I CHŁOPCÓW. NASZE DRUŻYNY AWANSOWAŁY DO FINAŁU MISTRZOSTW WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO.
SKŁAD DZIEWCZĄT: SYPNIEWSKA AMELIA, HOROWSKA IGA, USZLER MARIKA