TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
TECHNIK SPEDYTOR
TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
TECHNIK HOTELARSTWA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK WETERYNARII
TECHNIK AWIONIK
Aktualności

 Strona:  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18  
Przedstawiciel FALA PARK Pani Agata Żmudzin z propozycją pracy dla uczniów ZSRiT w Powodowie
2018-02-01
falaparkwolsztyn1_(1517520266).png
W dniu 01.02.2018 r. w ZSRiT w Powodowie odbyło się spotkanie uczniów klas III i  IV uczących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z przedstawicielem firmy FALA PARK z Wolsztyna. Podczas spotkania padły konkretne propozycje przyszłej pracy dla uczniów. Oferowane stanowiska i warunki pracy przedstawione na spotkaniu przez Panią Agatę Żmudzin wydają się bardzo obiecujące…  
Udział naszych uczniów w Mistrzostwach Powiatu w Piłce Koszykowej dziewcząt oraz chłopców
2018-01-30
image007_(1517341416).jpg
Na parkiecie Wolsztyńskiej Zasadniczej Szkoły Zawodowej 29 stycznia 2018 odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Piłce Koszykowej dziewcząt oraz chłopców. W szranki stanęli uczniowie LO Wolsztyn, ZSZ Wolsztyn oraz ZSRiT w Powodowie. Dziewczęta mimo ogromnej waleczności uległy zespołom z wolsztyńskich szkół, zajmując tym samym 3 miejsce w powiecie. 
Klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu
2018-01-29
2_(1517246904).png
25 stycznia 2018 roku klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu wysłuchać wykładu z dietetyki nt. „Piramida żywieniowa co to jest? Jak ją interpretować?”
Mały futbol
2018-01-29
image001_(1517245556).jpg
W czwartek (25 stycznia) w internacie odbył się turniej gry w piłkarzyki. Udział wzięło sześciu zawodników - Andrzej, Nikodem, Patryk, Sebastian, Bartek i Olek. Poziom gry był różny, ale rywalizacja toczyła się w duchu przyjaźni i fair play. Zgodnie uznano, że zwycięzcami byli wszyscy uczestnicy. 
Uczniowie technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych na zajęciach sporządzania potraw i napojów przygotowują smaczne torty.
2018-01-25
image003_(1516896740).jpg
Uczniowie technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych na zajęciach sporządzania potraw i napojów przygotowują smaczne torty. Oto kilka z nich… 
„BEZPIECZEŃSTWO W INTERNECIE. CYBERPRZEMOC” – spotkanie psychologa szkolnego z rodzicami uczniów klas I i II
2018-01-23
2_(1516732114).jpg
 Dnia 18 stycznia 2018r. o godz. 16.30 w Świetlicy Internatu, odbyło się spotkanie psychologa szkolnego Pana Marka Michalskiego z rodzicami uczniów klas I – II. Tematem spotkania była CYBERPRZEMOC oraz bezpieczeństwo w Internecie. Tematy, które stają się coraz większym problemem dotyczącym dzieci i młodzieży. 
Wolontariusze z Powodowa dla WOŚP
2018-01-17
image003_(1516219919).jpg
Jak co roku nasi wolontariusze wzięli udział w Finale WOŚP. W ten sposób, mogliśmy przyczynić się do wspaniałego wyniku sztabu Wolsztyńskiego Domu Kultury.
Nowoczesny sprzęt dla początkujących
2018-01-15
image002_(1516032783).jpg
W piątek,12.01.2018r nasza szkoła wzbogaciła się w nowoczesne pomoce dydaktyczne dla uczniów kształcących się w zawodzie technik mechanizacji i agrotroniki.
Udział uczniów w okręgowym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Poznaniu
2018-01-14
image001_(1515962012).jpg
Dnia 12 stycznia 2018r w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbył się okręgowy etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Jakub Jankowski z klasy IV i Jakub Krzyżańskii z klasy III wzięli udział w tych trudnych zmaganiach. Po napisaniu bardzo trudnego testu, wzięli udział w pokazie porcelany, wykładzie na temat owoców i warzyw oraz w witaminowym poczęstunku przygotowanym przez uczniów szkoły gastronomicznej w Poznaniu. 
POTRAFIMY RATOWAĆ
2018-01-11
image001_(1515707736).jpg
W dniach 03.01.2018r. – 09.01.2018r. klasy II TH, III TH i IV TH uczestniczyły w kursie pierwszej pomocy organizowanym w ramach projektu pt. „Podniesienie jakości kształcenia poprzez nowoczesną edukację zawodową w Powodowie”. 
Uczniowie zapoznali się z podstawowymi czynnościami ratowniczymi niezbędnymi w nagłych wypadkach zagrażających zdrowiu i życiu poszkodowanego.
 liczba odwiedzin: 2565547      online: 1