Klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu2018-01-29  
25 stycznia 2018 roku klasy III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Powodowie były z wizytą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu wysłuchać wykładu z dietetyki nt. „Piramida żywieniowa co to jest? Jak ją interpretować?” Konkluzją wykładu prowadzonego przez Panią Joannę Teichert było przytoczone zdanie lekarza, Pana Wojciecha Oczko 
„Ruch jest w stanie zastąpić prawie każdy lek,
ale wszystkie leki razem wzięte nie zastąpią ruchu” 

W tym dniu również pojechaliśmy zwiedzić i poznać produkcję piwa „od kuchni”. W tym celu udaliśmy się do KP LECH BROWARY WIELKOPOLSKIE. Historia browaru, etapy produkcji są już nam zatem znane. Uroczy przewodnicy bardzo przybliżyli nam ten temat…  Mówimy im do zobaczenia…

Anna Popiół