Klasy II i III TŻiUG wraz z Panią Kingą Plusotą oraz Panią Anną Popiół wybrały się na POLAGRĘ – GASTRO do Poznania2017-09-27  
Dnia 25.09.2017 r. klasy II i III TŻiUG wraz z Panią Kingą Plusotą oraz Panią Anną Popiół wybrały się na POLAGRĘ – GASTRO do Poznania. Zwiedzaliśmy tam dział hotelarstwa, w którym zobaczyliśmy wiele nowoczesnych sprzętów m.in. takich jak: ogromne żyrandole, łóżko wodne, jacuzzi oraz widzieliśmy potrzebne dodatki w dziedzinie hotelarstwa. Zobaczyliśmy również stoiska ze smakami tradycyjnymi, które mogliśmy również spróbować oraz zapytać się o ich pochodzenie. Widzieliśmy nowoczesne sprzęty kuchenne oraz zapoznaliśmy się  z ich obsługą. Spotkaliśmy tam zwycięzcę Top Chefa- Pana Adama Adamczaka, mieliśmy okazję zobaczyć  jak przygotowuje dania swojego autorstwa  i spróbować jego popisowych dań. Nauczyliśmy się wykonywać ozdoby i dekoracje z warzyw i owoców. Smakowaliśmy tez rybę – suma, przygotowanego w specjalnym piecu konwekcyjno-parowym oraz lody, lemoniady, syropy i konfitury, sery, wędliny, oleje.