EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA2014-11-14  

W związku z Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania który obchodzony był 08.11.2014. W dniach 03.11. – 07.11 2014 zorganizowaliśmy tydzień zdrowego jedzenia i gotowania.

W trosce o nas samych warto wyrobić w sobie nawyki zdrowego żywienia, dlatego też organizując tydzień zdrowego jedzenia i gotowania w ZSRiT w Powodowie nasza klasa wraz z klasą II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowały pyszne przekąski w postaci surówek ze świeżych owoców i warzyw, mięsa drobiowego a także koktajli mleczno-owocowych, które serwowali uczniom i nauczycielom na długich przerwach.

Ponadto przygotowaliśmy wystawę nt. Zdrowego Jedzenia i Gotowania, która promowała zdrowy sposób odżywiania. Wystawa mieściła się na korytarzu głównym w szkole.